Toți cunosc firma William Grant & Sons, dar puțini știu povestea whisky-ului care a devenit emblema ei – Monkey Shoulder. Numele acestui băuturii poartă nu doar respectul pentru muncă, ci și o legendă aparte.

Deci, de ce Monkey Shoulder? În spatele numelui se află povestea muncitorilor de la distileriile William Grant & Sons, care în trecut se ocupau de malțuirea orzului. Munca lor grea, dar nobilă, adesea ducea la traumatizarea umerilor, denumită „umerii de maimuță”. Această denumire a devenit un simbol al perseverenței și devotamentului pentru meserie.

Pe sticla de Monkey Shoulder se pot vedea trei maimuțe de alamă, fiecare simbolizând unul dintre componentele principale ale whisky-ului: orzul, apa și drojdiile. Acest lucru amintește că producerea acestei băuturi este o adevărată artă, necesitând precizie și atenție deosebită.

Monkey Shoulder este un amestec de single malturi, maturate în butoaie de bourbon cel puțin trei ani. Acest proces îi conferă băuturii un gust unic cu nuanțe de vanilie și dulceață, iar aroma sa devine florală și fructată, ceea ce îl face extrem de atrăgător pentru cunoscătorii de whisky.

Este uimitor faptul că Monkey Shoulder poate fi folosit atât în cocktailuri, cât și consumat neat. Acest lucru demonstrează versatilitatea și calitatea sa. Băutura a primit în repetate rânduri evaluări ridicate de la experți, inclusiv de la editorul „Bibliei whisky-ului”, Jim Murray, ceea ce subliniază caracteristicile sale remarcabile.

Monkey Shoulder nu este doar un whisky, ci întreaga lume a unor secrete și descoperiri gustative. A devenit o parte integrală a istoriei William Grant & Sons, cucerind inimile multor cunoscători de băuturi alcoolice din întreaga lume.